İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • LOZAN TARTIŞMALARI iLE NOT İNDiRiMLERi ARASINDA İLİŞKİ VAR
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    LOZAN TARTIŞMALARI iLE NOT İNDiRiMLERi ARASINDA İLİŞKİ VAR
    (13.10.2016 . 05:55:06) (Okuma: 3186)

    İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Lozan tartışmaları ile not indirimleri arasında bir ilişki olduğuna inandığını ifade ederek, "Lozan tartışması, Türkiye'nin dünyada üstlenmeye talip olduğu yeni rolle doğrudan ilgilidir.

     

    İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, Lozan tartışmaları ile not indirimleri arasında bir ilişki olduğuna inandığını ifade ederek, "Lozan tartışması, Türkiye'nin dünyada üstlenmeye talip olduğu yeni rolle doğrudan ilgilidir. 15 Temmuz da, not indirimleri de dünyaya açık, çevresiyle ilgilenen Türkiye'yi yavaşlatma çabalarından ibarettir." dedi.



    Ali Kopuz, İSTİB'in ekim ayı toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2002'den sonra yeni bir döneme girildiğini, Türkiye'nin artık hapsolduğu Anadolu coğrafyasından kafasını kaldırıp unuttuğu sancaklarını, vilayetlerini, dostlarını, kardeşlerini ve akrabalarını görmeye başladığını, "Dünya siyasetinde benim de söyleyecek sözüm var" dediğini kaydetti.



    Kopuz, 15 Temmuz darbe girişimi ve kredi derecelendirme kuruluşlarının son zamanlardaki not indirimlerinin de Türkiye'nin dünyaya açılmasıyla ilgili olduğuna ve Türkiye ekonomisi üzerinde olumsuz etki yaratmayacağına inandığını söyledi.

    Savaşta kazanılanların, masada kaybedildiği zamanların geçtiğini vurgulayan Kopuz, şunları kaydetti: 

    "Sayın Cumhurbaşkanımızın Lozan anlaşmasıyla ilgili sözleri bir kısım kimseler tarafından büyük tepki aldı. Bunları anlamakta zorlanıyorum. Cumhurbaşkanımız uluslararası topluma, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, dünyadaki sorunlar için söz söyleyecek, karar verecek konuma geldiğini, 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan tüm uluslararası kurumların adil ve tarafsız bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğini anlatmaya çalışıyor. Ses buradan çıkıyor. Bazıları hala hapsolduğumuz Anadolu coğrafyasından başka bir yerle ilgilenmeyelim, yanı başımızda olan bitenle ilgilenmeyelim, 5 büyük devletin sözünden çıkmayalım istiyor. İnşallah milletimizin kararlı duruşu sayesinde o günler geride kalmıştır. Türkiye 1. Dünya Savaşı öncesindeki uluslararası alandaki etkin rolüne geri dönecektir. Onlar ne derse desin biz yolumuza devam ediyoruz."



    Kopuz, Lozan tartışmaları ile not indirimlerinin arasında bir ilişki olduğuna inandığını ifade ederek, "Lozan tartışmasının Türkiye'nin dünyada üstlenmeye talip olduğu yeni rolle doğrudan ilgilidir. 15 Temmuz da, not indirimleri de dünyaya açık, çevresiyle ilgilenen Türkiye'yi yavaşlatma çabalarından ibarettir." diye konuştu.

    "OVP'yi memnuniyetle karşılıyoruz"

    Ali Kopuz, Orta Vadeli Plan'ın (OVP) Türkiye'nin hedefleriyle ilgili en güzel örneklerden biri olduğunu belirterek, 2009 krizinden itibaren dünya ekonomisinde büyümenin gerilediğini söyledi. Kopuz, bu yıl Türkiye'nin dünya ortalamasının iki katı büyümeyi yakaladığını, ancak hükümetin bu durumu yeterli görmediğini ve büyümeye devam etmek istediğini ifade etti.

    2017-2019 dönemlerinde büyüme oranının yüzde 5'in altına düşmemesi gerektiğini belirten Kopuz, "Bu yıl yüzde 7,5'luk bir enflasyon oranıyla kapatıp seneye yüzde 6,5, 2019'da ise yüzde 5 seviyesine indirilmesi hedefleniyor. OVP'yi iş dünyası olarak memnuniyetle karşıladığımızı, planın bu haliyle beklentilerimize uygun olduğunu görüyoruz." değerlendirmelerini yaptı.

    Kopuz, Türkiye'nin kabuğunu kırdığını, ayağındaki prangalardan kurtulduktan sonra büyük bir hızla gelişeceğini de ifade etti.

     




Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?