İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • MECLİS BAŞKANI A.BÜLENT KASAP İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    MECLİS BAŞKANI A.BÜLENT KASAP İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI
    (24.06.2021 . 15:39:04) (Okuma: 739)

    İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Bülent Kasap, Salihli Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen “Ceviz Badem İstişare Toplantısı”na katıldı.

    Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada, Manisa’nın ceviz üretim alanı olarak Denizli’den sonra ikinci, badem üretiminde de Adıyaman’dan sonra ikinci durumda olduğunu belirtti. Ulusal kalkınmanın yolunun, kentlerin kalkınmasından, rekabet edebilirliğinden, yani marka olmalarından geçmekte olduğunu ifade eden AksoyBölgesindeki diğer üretim merkezleri ile ticaret yapma imkânına sahip olan ve üretim yelpazesini genişletip girişimcisinin önündeki engelleri kaldırabilen kentler küresel rekabet güçlerini ve eko­nomik ağırlıklarını artırabilmektedirler. Dolayısıyla marka kent yaratma çalışmaları içinde yapılan stratejik planlarda turizm ya da kültüre yer vermenin yanında ticaret ve sanayiye de gereken önemi vermek gerekmektedir. Bildiğiniz gibi çekirdeksiz kuru üzüm dediğimizde aklımıza hemen Manisa geliyor, Leblebi dediğimizde aklımıza Çorum geliyor. Bu arada leblebinin çok az kısmı Çorum’da üretiliyor. Büyük çoğunluğu Serinhisar, Tavşanlı ve Kulada üretiliyor. Ama Çorum sahiplenmiş. Biz de Salihli Ticaret Borsası olarak, “Markaların Gücü, Kentin Gücüdür” sözünden yola çıkarak, neden Manisa’mız ceviz ve bademde de marka olmasın diyerek, bugün burada sizin başkanlığınızda toplanarak coğrafi işaret için ilk startı vermek istedik. Bunu bir yol haritası çizerek, bu yolda emin adımlarla ilerleyerek başarmak istiyoruz.  İlk adım olarak ceviz ve bademe mahreç işareti almak için çalışmalarımıza bugün itibariyle başladık” şeklinde konuştu.

    Markalaşmak çok önemli 

    Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise markalaşmanın önemine değinerek, “Tüm sektörlerde rekabet edilebilirlik önemli olduğu gibi tarımsal üretimde yeni bilgi ve teknikler kullanarak ürünlerde markalaşmak ve coğrafi işaret almak oldukça önemlidir. Bu anlamda markalaşmış bir kentin önemi daha da önem kazanıyor. Şirketlerin tarım faaliyetlerinde bulunmasının tarıma yeni bir ivme ve başarı getireceği düşüncesi içerisindeyim. Özellikle iç turizm açısından en etkili tanıtım aracı da hizmet verdiğiniz müşterilerin memnun kalmasıdır. Bu memnuniyet daha fazla müşterinin kazanılmasını sağlayacaktır.  Ayrıca Salihli ilçe olarak Türkiye’nin en tanınmış ilçelerinden biri olduğu gibi ürünleri açısından da bu konuma geleceğine inanıyorum” dedi.

    Toplantıya, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Salihli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halil Çöygün, Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sektör temsilcileri katıldı.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?