İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • “SON 9 YILDA ÜYEYE HİZMETE ODAKLANDIK”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    “SON 9 YILDA ÜYEYE HİZMETE ODAKLANDIK”
    (14.10.2022 . 15:18:10) (Okuma: 349)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz Ekim ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, son 9 yıldır üye odaklı bir dönem yaşadıklarını ifade etti.

    İstanbul Ticaret Borsasının 66. Döneminin son meclis toplantısı için bir araya gelen İSTİB Meclisi, 22 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilecek Meslek Komiteleri ve Meclis üyeleri seçimlerinin ardından yeniden oluşacak.

    Seçim arifesinde, bu güne kadar yaptıkları hizmetleri hatırlatmak istediğini belirten İSTİB Başkanı Ali KopuzBu yeni dönemde hem borsa hizmetlerini geliştirdik hem de sektörel sorunlarınızın çözülmesi için daha aktif çalıştık. Ayrıca üyelerimizin rekabet güçlerinin artırılması için yeni hizmetler de sunmaya başladık” dedi.

    Önceki dönemler ile karşılaştırıldığında büyük değişiklikler olduğunun görüldüğünü ifade eden Kopuz, borsaların ana görevi olan tescil ve fiyatların duyurulması hizmetlerinin layıkıyla yerine getirilmesinin ötesinde “üye odaklı borsacılık” için çok daha fazlasını yaptıklarını belirtti.

    Bu kapsamda İSTİB üyelerinin sektörel sorunlarına çözümler geliştirdiklerine ve rekabet güçlerini artırmak için çabaladıklarına dikkat çeken Kopuz, “Bunu başarmak için Yönetim Kurulu, Meclis, Meslek Komiteleri ve meslek komiteleri müşterek toplantıları ile yetinmiyor, sektörel toplantılar da gerçekleştiriyoruz.

    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür

    Böylece farklı sektörlerin benzer sorunlarını öğrenme, beraber çözüm üretme olanağı yakalıyoruz… Bu toplantılarda aldığımız kararları ve çözüm önerilerini madde madde takip ediyoruz. Bilhassa pandeminin ortaya çıkmasıyla hemen aksiyon aldık ve saat mefhumu gözetmeden üyelerimizin sorunlarını TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na aktardık. O süreçte yapılan yoğun mesainin yakın şahidi olarak, Sayın TOBB Başkanımıza teşekkürü bir borç biliyorum.

    Komitelerimizin temsil kabiliyetini arttırdık

    Bu başarılarımızın nedenlerinden birinin de Meclis ve Meslek Komitelerimizin temsil kabiliyetini artırmamız olduğunu düşünüyorum. Bildiğiniz üzere 2018 Nisanında yapılan seçimlerden önce Meslek Komitelerini 17'den 27'ye çıkararak güçlendirmiştik.  Böylece 85 olan Meslek Komiteleri üyesi sayısı 139’a, Meclis üyesi sayısı ise 34’ten 56’ya çıkmış oldu. Bu sayede her sektör daha güçlü biçimde temsil edilmeye başladı” dedi.

    Türkiye’deki oda ve borsalara örnek olacak bir çalışma yaptıklarını anlatan İSTİB Başkanı Ali KopuzBu yıl düzenlemeye başladığımız Borsa Meydanı toplantılarında, bürokrasi, üniversite, sivil toplum ve sektör temsilcileri sorun ve çözüm önerilerini dile getiriyorlar. Her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz bu toplantıların sonuçları medyada geniş yankı buluyor” şeklinde konuştu.

    İSTİB KART

    Üyelerin rekabet gücünü artırmak için İSTİB Kart projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Kopuz, “Çeşitli markalarla iş birliği yaparak üyelerimize ayrıcalıklı fırsatlar ve faydalar sunuyoruz. Üyelerimize dağıtılan İSTİB Kartın anlaşmalı firmalarına her geçen gün yenileri ekleniyor” dedi.

    Gıda İsrafının Engellenmesi

    Gıda israfının engellenmesi konusundaki çalışmalara da değinen Başkan Ali Kopuz şöyle konuştu “Gıda İsrafının Engelleme Komitemiz; kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla kamu spotları hazırladı. Siyaset, bürokrasi, belediyeler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak çözüm önerileri sundu. Basın bültenleri yayınladı. Röportajlar verdi. Çeşitli panel ve konferanslara katıldı.

    Gıda İsrafını Engelleyen Projeye Ödül

    Tüm bu çalışmalar, üniversite öğrencilerinin katılımına açık önemli bir yarışma ile taçlandırıldı. Üniversite öğrencilerinin gıda israfının önlenmesine yönelik projeleriyle katıldığı yarışmada 48 üniversiteden 76 proje değerlendirildi. Ödüle layık görülen 5 proje toplam 130 bin lira para ödülü ile desteklendi. Borsa depolarındaki kadim tohumların ıslahı çalışmalarımız çok boyutlu olarak sürüyor…

    İstanbul’daki tek TÜRİB Acentesi

    TÜRİB’in İstanbul’daki tek temsilcisi olarak Türkiye Ürün İhtisas Borsası Acenteliği çalışmalarımız sürüyor. Burada kayıtlı üye sayısı gün geçtikçe artıyor ve gün itibarıyla TÜRİB’de işlem yapan yatırımcı sayımız 800’e dayanmış durumda.

    Rapor ve Yayınlar

    Sürekli yayınladığımız Bilgi, Rapor ve İstatistiklerle iki ayda bir yayınladığımız dergimize aylık gazetemizi de ekledik. Çeşitli sektörlere yönelik kitap çalışmalarımız da artarak sürüyor.

    Altyapı çalışmaları

    Bu dönemde İstanbul Ticaret Borsası’na yeni binalar da kazandırdık. Bayrampaşa’da 16 bin metrekarelik bir ofis binasını ve Eminönü’ndeki Güneş Hanı satın almayı başardık. Ayrıca merkez binamızda düzenlemeler yaptık ve Tuzla Hizmet birimini de yeniledik.

    7 yıldızlı hizmete ödül

    Hem kanunla verilmiş görevlerimizi hakkıyla yerine getirmemiz, hem de üye odaklı çalışmalarımız TOBB nezdinde de takdir gördü. İstanbul Ticaret Borsası, tüm bu çalışmaların etkisiyle A Sınıfı Akredite Borsa olmaya hak kazandı. Bu çalışmalarımızın sonucunda Türkiye’nin en iyi üç borsasından biri de olduk.”

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?