Başvuru Yapan:
Gerçek Kişi
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.
T.C. Kimlik No (*)
:
Ad Soyad (*)
:
E-Posta (*)
:
Telefon (*)
:
Faks (*)
:
Geri Dönüş Tercihiniz
:
Adres (*)
:
İstenilen Bilgi / Belge (*)
:
(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.
Başvuru Yapan:
Tüzel Kişi
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.
T.C. Kimlik No (*)
:
Ad Soyad (*)
:
E-Posta (*)
:
Telefon (*)
:
Faks (*)
:
Geri Dönüş Tercihiniz
:
Adres (*)
:
İstenilen Bilgi / Belge (*)
:
(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETİMİ ARALIK 2019 VERİLERİ AÇIKLANDI
(12.02.2020 . 17:20:56) (Okuma: 509)
TÜİK, 2019 yılı Aralık ayı Süt ve Süt Ürünleri Üretim verilerini açıkladı.
Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %1,4 arttı, Ocak - Aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,7 azaldı.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Aralık ayında bir önceki aya göre %0,9 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1 arttı.
Aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.
Ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,4 artarak 141 bin 301 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %7,3 azalarak 1 milyon 540 bin 122 ton olarak gerçekleşti.
Ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1 azalarak 88 bin 479 ton, Ocak-Aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,5 azalarak 1 milyon 181 bin 205 ton olarak gerçekleşti.
Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre üretimi artan süt ve süt ürünleri;
· Ayran üretimi : %6,6,
· Kaymak üretimi : %5,6 olarak belirlendi.
Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre üretimi azalan süt ve süt ürünleri;
· İnek Peyniri Üretimi : % 2,3
· Tereyağı Üretimi : % 4,2
· Tam Yağlı Süt Tozu Üretimi : % 5,2
· Yağsız Süt Tozu : % 15,1
· Diğer Peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) : %65,7 olarak belirlendi.
Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre üretimi artan süt ve süt ürünleri;
· Kaymak Üretimi : % 21,7
· Tereyağı Üretimi : % 12,1
· Yağsız Süt Tozu Üretimi : % 6,2 artmıştır.
Ocak-Aralık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre üretimi azalan süt ve süt ürünleri ;
· Ayran Üretimi : % 1,4
· İnek Peyniri Üretimi : % 6
· Tam Yağlı Süt Tozu Üretimi : %14,4
· Diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) : %15,9 azalmıştır.
Kaynak: TÜİK