İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • “TARIMSAL ÜRETİMDE VERİMLİLİK ARTIŞI DEĞİŞMEYEN GÜNDEMİMİZ"
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    “TARIMSAL ÜRETİMDE VERİMLİLİK ARTIŞI DEĞİŞMEYEN GÜNDEMİMİZ"
    (09.06.2023 . 14:02:37) (Okuma: 192)

    İstanbul Ticaret Borsasının Haziran ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, hem ülke hem de oda / borsa camiası olarak tarihi bir Mayıs ayının geride bırakıldığını ifade ederek “Milletimiz sağduyu ve demokratik olgunluk içerisinde sandığa giderek, Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçimini yaptı. Seçimler neticesinde, Milletimizin iradesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan yana tecelli etti. Sayın Cumhurbaşkanımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Mayıs ayı sonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Genel Kurulumuzu yaparak, oradaki seçimlerimizi de gerçekleştirdik. Delegelerin büyük teveccühüyle, bir kez daha güven tazeleyerek TOBB Başkanı olarak seçilen Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanımızı tebrik ediyorum.” dedi.

    Türkiye’nin savunma sanayiinden enerjiye kadar birçok alanda kısa sürede çağ atlamasında istikrarın önemini vurgulayan Başkan Kopuzİş dünyası olarak bundan sonra da beklentimiz, bu güne kadar hayata geçen hizmetlerin genele yayılması, başta ekonomi olmak üzere tüm alanlarda reformlara kararlılıkla devam edilmesidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, virüs salgını ve Rusya-Ukrayna Savaşı sürecinde, Türk reel sektörüne verilen yoğun destekler ve ekonomi politikalarına yönelik talimatları, her türlü takdirin üstündedir. Biz bu dönemde de üretim, istihdam ve katma değerli ihracatın daha yukarıya taşınması, finansmana erişimin ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için gerçekleştirilen çalışmaların, her zaman destekçisi olacağız. Ülkemizin kalkınması ve milletimizin refah artışı yolundaki her girişime, bu güne kadar olduğu gibi, özel sektör olarak omuz vermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

    Son günlerde, yeni ekonomi yönetimini faiz yükseltmeye zorlayan bazı çevrelerin devrede olduğunu ve bu dönemde en kritik konunun döviz kurunun öngörülebilir bir banda oturmasıyla fiyat istikrarının sağlanması olduğuna dikkat çeken Kopuz şöyle konuştu; “Fiyat istikrarının zayıfladığı bir durumda, yatırımcının da, maaşlı çalışan vatandaşın da, tüccarın da, sanayicinin de, çiftçinin de önünü görmesi mümkün değildir. Bununla birlikte, deprem bölgesindeki tarımsal faaliyetlerdeki aksama ve kuraklığın da etkisiyle, ilk çeyrekte tarımsal hasılada, yüzde 3,8 daralma gerçekleşti. Depremin acısı henüz çok tazeyken bu konuya dikkat çekmiş ve “bölgeyi ivedilikle ayağa kaldırmalıyız” demiştik. Devletimizin ilgili kurumların aldığı tedbirler ve yağışların da artmasıyla, inşallah önümüzdeki hasat döneminden iyi rekolteler bekliyoruz. Bu noktada, Türkiye’nin en büyük gıda emtia borsası olarak, gıda sektörünün temelini oluşturan tarımsal üretimde verimliliğin yükselmesi konusunu, her zaman gündemde tutacağız. Aynı zamanda, Et ve Süt Kurumu ve Toprak Mahsulleri Ofisi gibi kurumlar marifetiyle, gereken piyasa düzenleyici adımların gecikmeden atılacağına inanıyoruz.”





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?