İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TOBB İSTANBUL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURUL TOPLANTISI YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TOBB İSTANBUL GENÇ GİRİŞİMCİLER KURUL TOPLANTISI YAPILDI
    (02.08.2017 . 16:37:16) (Okuma: 2975)

    TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurul Toplantısı ve “Girişimin Finansmanı ve Yatırım Felsefesi ”konulu panel, TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un katılımı ile İstanbul Sanayi Odası Odakule’de 2 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

     

    Kopuz, yaptığı açılış konuşmasında genç girişimcilerin ülkenin geleceği olduğunu belirterek, genç girişimcilere hitaben “sizler ülkemizin büyümesi ve kalkınmasında kilit roller üstleneceksiniz. Siz ne kadar iyi yetişirseniz ülkemizin önü o kadar açılacak. Gelecek nesillerimiz refah bulacak” dedi.

     

    Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinin sınırlı olduğuna dikkati çeken İSTİB Başkanı Kopuz, “Başkalarında olmayan bir zenginliğimiz var ki, o da müteşebbis ruha sahip gençlerimizdir. Girişimcilik durursa, (teşbihte hata olmasın) dünya durur. Bu yüzden, Türkiye'nin geleceğinde genç girişimlerin oluşturacağı “yatırım ekosistemi” hayati bir konudur. İş dünyası olarak, girişimciliği özellikle genç girişimciliği desteklemek ülkemize bizler için önemli bir görev” şeklinde konuştu.

     

    Durumdan vazife çıkartmak gerek

     

    Kopuz, girişimciliğin liderlik gerektirdiğini belirterek, “bana göre, liderliğin en başta gelen özelliği de, harekete geçmek gerektiğinde, gerekli hamleyi ortaya koyabilmektir. Bizim dilimizde bununla ilgili güzel bir deyiş var “durumdan vazife çıkarmak” diye. Tıpkı 15 Temmuz’da, halkımızın, özellikle de gençlerimizin, alçak darbecilere karşı “durumdan vazife çıkararak” harekete geçmesi gibi. Milletimizin iradesi ve cesareti ile bu hainlik amacına ulaşamadı. Başaramadılar. Başarsalar idi bugün burada girişimcilik ekosistemini geliştirmenin yollarını konuşuyor olmayacaktık. Belki bugün burada hiç olmayacaktık. O gecenin ardından bir konuda uyarı yapmıştım. Bu işin bir de ekonomi ayağı var demiştim. Nitekim gerek uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptıkları not açıklamaları, gerekse yabancı ülkelerin yaşadığımız eşi görülmemiş hainliğe kayıtsız kalmaları, bu uyarımızın doğru olduğunu göstermiştir” dedi.

     

    TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz konuşmasına şöyle devam etti. “Bizler Türk iş âlemi olarak, milletimizin meydanlarda vermiş olduğu mücadelenin bir benzerini, bu ekonomik tetikçilere karşı, ekonomi alanında da göstermeliyiz. Çok çalışmamız, çok üretmemiz ve millete istihdam sağlayıp, tüm beklentilerin üzerinde büyümemiz gerekiyor.

     

    Nitekim tüm olumsuzluklara rağmen geçtiğimiz yılı 2.9'luk bir büyüme ile tamamladık. 2009’daki küresel krizi dışarıda tutarsak, hain darbe girişimi sonrası son 15 yılda ilk kez 1 çeyrekte küçülen ekonomimiz, şükürler olsun ki, gelinen noktada dost-düşman herkesi şaşırtacak biçimde ayağa kalkmıştır. 2017’nin ilk çeyreğine ise, %5’lik bir büyüme ile başlayarak yine bütün beklentilerin üzerine çıkmayı başarmıştır.”

     

    Büyümenin Sürdürülebilirliği için bankalar faiz karlarını biraz düşürmeli.

     

    Girişimciliğin, doğru zamanda ve uygun zeminde yapılacağını ifade eden Kopuz, “yüksek faiz ortamında, insanlar üretime değil tasarrufa yönelirler. Faizler makul oranlara inerse, girişim sayısı ve yatırımlar artar. Reel sektörün özellikle de KOBİ’lerin finansmana kolay erişiminin önemi burada ortaya çıkıyor. Bu bilinç ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak hayata geçirdiğimiz “TOBB Nefes Kredisi” ve KOSGEB tarafından verilen faizsiz krediler ile birçok girişimcimiz kelimenin tam anlamıyla nefes aldı.

     

    Bu krediler iş âlemi için yeterli bir finansman kaynağı oluşturamamıştır, bunu biliyoruz. Bu noktada bankalara büyük görev düşüyor. Bu büyümenin sürdürülebilmesi için, artık bankaların da makul olmaları gerekiyor. Faizlerin yüksek kalması yatırımları engelliyor. Bankalar faiz kârından bir miktar vazgeçerlerse gelecekteki kârlılıkları daha da artacaktır” dedi.

     

    Türkiye’de nüfusun artmasıyla beraber, istihdam sorununun da oluştuğuna dikkat çeken TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “İş âlemi olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile bir İstihdam seferberliği başlattık. Yılbaşından bu yana 1 Milyon 200 Bin istihdam sağlandı. İşte tam burada sağlıklı işleyen bir girişimcilik ekosisteminin önemi ortaya çıkıyor. İstihdamın kalıcı olması ve işsizliğin azalması ancak sağlıklı işleyen bir girişimcilik ekosistemi ile mümkün. Bunu sağlamak için en önemli şeylerden biri girişimcilik eğitimleri. Biz İstanbul Ticaret Borsası olarak düzenli bir şekilde girişimcilik eğitimleri düzenliyor ve genç girişimcilerimizi eğitiyoruz” şeklinde konuştu.

     

    Gerçek insan fırtınadır

     

    Girişimcilik için eğitimin önemli olduğunu, ancak tek başına yeterli olmayacağını belirten KopuzTeknoparklar, kuluçka merkezleri, melek yatırımcılar, fonlar, üniversite işbirliği ve girişimciliğin finansa erişiminin kolaylaştırılması çok önemli. Bütün bunlar bir araya gelince oluşacak girişimcilik kültürü ile daha müreffeh bir ülkeye dönüşebiliriz. Her zaman verdiğimiz bir örnek ülkemizde finans kuruluşları hala projeye değil, mülke kredi veriyorlar. Eskiden taşınmaz malınız yok ise kredi alamıyordunuz. Şimdi taşınmaz mallar da krediye kefalet olarak gösterilebiliyor. Ama hala projeye kredi verilmiyor. Bu çok önemli bir sorun” dedi.

     

    Girişimcilik ekosistemi için birçok bileşenin bir araya geldiğine dikkat çeken Kopuz,Bunlar arasında hiç bahsedilmeyen bir husus var. Bu belki sadece bizim kültürümüze bizim coğrafyamıza ait bir haslet. İnsan her şeyden önce iyi insan olmalıdır. Biz bu ilkeyi özümsemiş bir milletiz. İyi bir insan, iyi bir girişimci, iyi bir evlat, iyi bir anne, iyi bir baba, iyi bir vatandaş olur. Bu topraklar yapmacık değil iyi ve gerçek insanların çalışmalarıyla bu güne geldi. Üstad Nuri Pakdil (Allah ömrünü uzun etsin) “Gerçek insan fırtınadır” diyor. Bu bilinçle hareket ettiğine inandığım sizler ülkemizin aydınlık yarınlarının habercilerisiniz” şeklinde sözlerini tamamladı.

     

    İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB İstanbul GGK Doğal İcra Komitesi Üyesi Serdar Urfalılar ve TOBB Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Abdulsamet Temel tarafından yapılan konuşmaların ardından panele geçildi.

     

    Kamu ve Özel Sektör olarak iki ayrı oturumda gerçekleştirilen panelin birinci oturumunda, TOBB İstanbul GGK Kurumsal ve Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubu Başkanı Erdem Dereli Moderatör olarak yer alırken, konuşmacı olarak, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş, Türkiye Varlık Fonu Başkanı Mehmet Bostan, Kredi Garanti Fonu Genel Müdür Yardımcısı Caner Teberoğlu ve Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkan Yardımcısı Ahmet Burak Dağlıoğlu yer aldı.

     

    Panelin ikinci oturumunda ise Moderatör olarak TOBB İstanbul GGK Üye ve Kurul İlişkileri Çalışma Grubu Başkanı Serdar Akdemir yer alırken, konuşmacı olarak TURKVEN Kurucusu ve Genel Müdürü Seymur Tarı, Ünlü Alternatives Yönetici Direktörü Burak Dedeler, Galata Business Angels Genel Sekreteri  ve ARZ Portföy Yönetim Kurulu Üyesi Murat Onuk yer aldı.    





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?