İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TOBB TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖR MECLİSİ TOPLANTISI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TOBB TARIM VE HAYVANCILIK SEKTÖR MECLİSİ TOPLANTISI
    (24.11.2020 . 18:51:48) (Okuma: 324)

    TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz ve İSTİB Meclis Başkanı Bülent Kasap, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katıldığı, sanal ortamda düzenlenen TOBB Tarım ve Hayvancılık Sektör Meclisi toplantısına katıldılar.  

    Toplantıda sektör temsilcileri görüş ve önerilerini Bakan Pakdemirli’ye iletirken, sektörün durumu hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.​ 

    TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada tarım ve hayvancılık sektörünün, pandemi tedbirleri kapsamındaki kısıtlamalara rağmen,  üretime devam ederek, gıdada tedarik zincirinin aksatmadan çalıştırmasına işaret etti. Tarım sektöründe üretimin planlanması gerektiğini yıllardır dile getirdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Bakan Pakdemirli’nin de yoğun gayretiyle hayata geçirilen  “Sözleşmeli Üretim” modelinin önemine değindi. Hisarcıklıoğlu, “Bu sayede çiftçinin ürettiği ürünü emeğinin karşılığı olan fiyattan satabilmesi, sanayicinin de ihtiyaç duyduğu kalitede ürünü tedarik edebilmesi mümkün olacak. Herkes için Kazan – Kazan ilkesiyle oluşturulan bu modeli destekliyor, en kısa zamanda yasal düzenlemelerin hazırlanmasını bekliyoruz” dedi. 

    Öte yandan, çiğ süt prim ödemelerinin erkene çekilmesiyle sektörün bir nebze de olsa nefes aldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Yem fiyatlarının düşürülmesi için buğday, arpa ve mısırda gümrük vergisi sıfırlandı. Hazineye ait olan atıl durumda bulunan tarım arazileri ekonomiye kazandırıldı. Tüm bu tedbirlerle, tarım ve hayvancılık sektörümüze destek oldu. Bu vesileyle sayın Bakanımıza hepimiz adına teşekkürlerimizi arz ediyorum” diye konuştu. 

    -Gıda ve hayvancılığın önemi bir kez daha ortaya çıktı

    Pandemi kaynaklı daralmanın etkilerinin halen devam ettiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, “COVİD 19 salgını, iki sektörün önemini bir kez daha gösteriyor. Bunlar; gıda güvenliği için tarım, hastalıklardan korunmak için de sağlık. Pandeminin daha ne kadar devam edeceğini öngöremiyoruz. Dolayısıyla, tarım ve hayvancılık sektörlerimizi bu süreçte ayakta tutmalı ve yenilikçi yaklaşımlarla sektörü destekleyecek adımları atmalıyız” dedi. 

    Özellikle hayvancılık sektöründe girdi maliyetlerinin ciddi şekilde artmaya devam ettiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Bakanlık öncülüğünde yem başta olmak üzere girdi maliyetlerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar beklediklerini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu süt üreticilerinin bazı sıkıntıları bulunduğunu da söyleyerek, özel sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerini Bakan Pakdemirli’ye aktarmalarına imkân verdi. 

    Bakan Bekir Pakdemirli de sektör temsilcilerini dinleyerek, katılımcılarla istişarede bulundu. 





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?