İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TOBB’DA 10, 20, VE 33. YILINI DOLDURMUŞ DELEGELERE PLAKET
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TOBB’DA 10, 20, VE 33. YILINI DOLDURMUŞ DELEGELERE PLAKET
    (12.05.2016 . 04:27:02) (Okuma: 6377)

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) 10, 20 ve 33'üncü yılını doldurmuş delegelere yönelik "72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni", TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Meclis Başkanı Bülent Kasap, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, Meclis Başkan Yardımcıları İzet Kopuz, Muhammet Ali Kılıç, Meclis Katip Üye Murat Çalışkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kamar, Alaattin Altuntaş, Zelkif Kopuz, Yusuf Acar, Meclis Üyeleri Ertuğrul Yılmaz, Kasım Atılgan, Şenol Güntürk, Çetin Topaloğlu, Samet Özer, ve Emin Demirci, Genel Sekreter Ali Yavuz Yiğit ve Genel Sekreter Yardımcısı Melike Ertekin’in de katıldığı tören, TOBB konferans salonunda gerçekleştirildi.​

    İstanbul Ticaret Borsası Meclis Üyesi Ertuğrul Yılmaz’ın da 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaketi ile onurlandırıldığı törende bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı reform ve istikrar adımlarıyla, özel sektör olarak atılımlar yaptıklarını ve birçok sektörde küresel başarı hikayeleri yazdıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin coğrafyanın en güçlü, en gelişmiş ekonomisi haline geldiğini vurgulayarak, "Sadece geçen sene, özel sektör olarak 760 bin kişiye yeni istihdam sağladık. 205 milyar lira makine-teçhizat yatırımı yaptık. Küresel durgunluğa rağmen 145 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. 2008 küresel krizinden sonra, yani son 7 yılda, yanı başımızdaki Avrupa Birliği ülkeleri tek bir ilave istihdam üretemedi. Tam tersine 4 milyondan fazla çalışan mevcut işlerini kaybetti" dedi. Hisarcıklıoğlu, “Sizin desteğinizle, inşallah yılda 1,5 milyon istihdam hedefini de yakalarız, Türkiye’yi 2 trilyon dolarlık bir ekonomi de yaparız, ihracatı 500 milyar dolara da çıkarırız. Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri de yaparız” diye konuştu.

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOBB’un gücüne inanıyorum…

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise törende yaptığı konuşmasında, "Ekonomide, hamdolsun şu anda bir krizle karşı karşıya değiliz. Ama günü kurtarmaya çalışmak, cari durumu kâr saymak, mevcutla yetinmek gibi bir anlayışa da asla kapılamayız. Gün, altyapı yatırımlarından ticarete kadar her alanda yeni ve çok daha büyük hedefler için çalışmaya başlama zamanıdır" dedi. Bugüne kadar olduğu gibi 2023 hedeflerine ulaşmaları konusunda da TOBB üyelerinin üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getireceklerine inandığını belirten Erdoğan, "Ahilik teşkilatımızın günümüzdeki çatı kuruluşu olarak gördüğüm birliğimizin sahip olduğu mirasın hakkını vermek için gayret gösterdiğini biliyorum" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile gerekse iş adamları ve esnaf temsilcileriyle bir araya her geldiklerinde sorunlarla birlikte çözüm yollarının da dile getirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Türkiye'nin geçen 13 yılda önüne çıkan engelleri, maruz kaldığı krizleri kabuğuna çekilerek değil, tam tersine daha cesaretli bir şekilde öne atılarak aştığını ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün de her konuda yapmamız gereken budur. Kamu kuruluşları yatırımlarını durdurmayacak tam tersine daha da artıracak. Özel sektörümüz yatırımlarına ara vermemeli, vermeyecek, tam tersine yeni yatırımlar için kolları sıvayacak. Girişimcilerimiz daralan pazarları için üzülmeyecek, tam tersine daha büyük, daha bakir pazarlar bulmak için dünya kazan onlar kepçe dolaşacak, koşturacak. Turizmcilerimiz gelmeyen misafirlerinin yerine farklı ülkelerden daha fazlasını tesislerine çekmenin yollarını arayacak. Böylece hep birlikte Türkiye'yi daha da büyütmenin, daha da ileriye götürmenin mücadelesini vereceğiz."

     

    TOBB'a teşekkür…

    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, "Yılda 1 milyon 400 bin işsizi, iş sahibi yapmak için gerekli çalışmayı yapacağız" sözlerini Türkiye için yeni bir sıçrama noktası olarak gördüğünü belirten Erdoğan, TOBB'a teşekkür etti. Bunun çok önemli bir adım olduğunun altını çizen Erdoğan, artan nüfusla beraber bakıldığında 1,5 milyon işsizin, 1 milyon 400 bin üyesi bulunan TOBB çatısı altında iş sahibi yapılmasının, hem işverenler hem de ülke için çok büyük bir dinamizmin kazanılması anlamına geleceğini söyledi. Bu gücün TOBB'da olduğuna inandığını ifade eden Erdoğan, "Her üye ortalama bir işsiz alacak. Hesap bu kadar basit… Ben piyasa adamı olduğum için öyle bakıyorum olaya. Bunu başarırsınız. Bu gücün sizde olduğuna inanıyorum. Özel görüşmeler yaptığım bütün dostlarımız da 'Yaparız' diyorlar. Bugün de Başkan'dan sinyali aldık, evvel Allah bu işi başaracağız demektir" dedi. Bunun başarılması için ekonomi bürokrasisinin iş dünyasına daha fazla kolaylık göstermesi, destek olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle finansman konusunda yaşanan sıkıntıların çözümü için faizlerin düşürülmesi başta olmak üzere her fırsatta dile getirdiğim hususların daha fazla dikkate alınmasını bekliyorum. Bankacılık sektörünün reel kesime karşı tavrı zaman zaman altın yumurtlayan tavuğu kesme durumuna dönüşüyor. Böyle bir anlayış olamaz. Dolayısıyla finans sektörünün, bankacılık sektörünün, girişimcilerimizin önünü açması lazım… Bu nasıl olacak? Faizi düşürmek suretiyle olacak. Sürümden kazan. Tavukların hepsini kes, ortada bir şey kalmaz. Bu adımın atılması lazım… Hâlbuki ekonomi sadece bir tarafın kazanacağı değil, ancak hep birlikte kazanabileceğimiz bir alandır. Sadece kendiniz kazanmaya kalkarsanız, bir süre sonra tüm muslukların kapandığını görürsünüz. Gelelim bir başka meseleye, pasaport meselesi bunlar görüşülür, yapılır. İnşallah mesafe de alınır." Cumhurbaşkanı Erdoğan, işadamlarına yeşil pasaportla ilgili yeni kurulacak hükümetin bir çalışma yapmasının 22 Mayıs'tan sonra atılacak bir adım olduğunu söyledi.

     

    Bakan Tüfenkci: Hayal edilemeyenleri başardık

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de konuşmasında, yapısal reformların birçoğunu gerçekleştirdiklerini belirterek, "En önemlilerden birisini de önümüzdeki dönem gerçekleştireceğiz. Sistem sorununu halledip, düzelttikten sonra yeni bir anayasayla birlikte başkanlık sistemini hep beraber hayata geçirmek istiyoruz" dedi. Tüfenkci, dünyada ticaret daralırken Türkiye'nin kesintisiz şekilde büyümeye devam ettiğini hatırlatarak, bu başarıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki ekonomi ve siyaset anlayışının bulunduğunu söyledi. Bakanlık olarak ticareti kolaylaştırdıklarını ve tüm gümrük kapılarında otomasyon sistemini hayata geçirdiklerini anlatan Tüfenkci, "Gümrüklerde iş ve işlemlerin daha kolay yapılmasını sağlıyoruz. Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü artırarak, ekonomiyi büyütmeye devam edeceğiz. AK Parti hükümetleri olarak hayal dahi edilemeyenleri başardık" şeklinde konuştu.





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?