İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TÜRK DÜNYASI ÇOCUKLARI İSTİB’DE
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRK DÜNYASI ÇOCUKLARI İSTİB’DE
    (03.05.2019 . 15:17:10) (Okuma: 1263)

    Bu yıl 23.sü düzenlenen ‘‘Türk Dünyası Çocuk Şöleni Etkinliği kapsamında, 3 Mayıs 2019 Cuma akşamı İSTİB' in ev sahipliğinde Türk dünyası öğretmenleri, yöneticileri ve çocukları ağırlandı.

     

    Türk coğrafyasının her bölgesinden kırka yakın çocuğun yöresel dans ve sunumları ilgi çekti.

     

    Toplantının açılışını yapan İSTİB Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Altuntaş konuşmasına, “Türk Dünyası Çocuk Şöleni” ile bir kez daha bir araya gelinmesine vesile olan Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Valiliği ve Vali Ali Yerlikaya’ya teşekkür ederek başladı.

     

    Altuntaş şöyle konuştu: “Bu yıl, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından 23.’sü düzenlenen ‘‘Türk Dünyası Çocuk Şöleni’’nin gerçekleşmesinde önemli bir rol üstlenen sizleri, Borsamızda ağırlamaktan mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Sizleri, şahsım ve İstanbul Ticaret Borsası adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Aslında bugün Başkanımızda sizlerle beraber olacaktı. Son anda değişen programı nedeniyle katılamadı. Ancak, sizlere selam ve sevgilerini iletti. 

     

    Kıymetli Misafirler, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, Türk halkının kayıtsız şartsız egemenliğini ilân ettiği tarihtir. 23 Nisan 1929’da, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir. Yani, egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği gün, aynı zamanda geleceğin yetişkinleri olan çocukların da bayramı olmuştur. Sadece bu karardan bile Türk milletinin çocuklarına ne kadar büyük bir değer atfettiği anlaşılabilir.

     

    Bizler çocuklarımıza ayrı bir değer veriyor, onların Türklük bilinci ile bir araya gelmelerini önemsiyoruz Türk Dünyası Çocuk Şöleni de, bu konuda önemli bir boşluğu dolduruyor Geleceğin yetişkinleri olan çocuklarımızı, Türkiye’deki kardeşleri ile kaynaştırarak dostluk bağlarını, dolayısıyla Türk şuurunu güçlendiriyoruz. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesinde ve Türk âleminin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesinde bu gibi organizasyonların önemli vesileler olduğunu düşünüyorum.

     

    Bu vesileyle böylesi önemli bir şöleni, çalışmaları ile bizimle buluşturan değerli hocamız Prof. Dr. Turan Yazgan’ı da rahmetle anıyorum Gösterdiği çabalarının meyvesini fazlasıyla alıyoruz ve gelecek nesillerde de almaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, buluşmamızın kardeşliğimizi perçinlemesini temenni ediyorum.  Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

     

    Ektinliğe, İSTİB Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Altuntaş ile birlikte Genel Sekreter Şule Karadeniz, İSTİB Şube yöneticileri, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Heyet Başkanı Metin Köse ve Vakıf yöneticileri katıldı.

     





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?