İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TÜRK TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞ FORUMU
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRK TİCARET VE SANAYİ ODASI İŞ FORUMU
    (11.11.2021 . 09:27:02) (Okuma: 399)

    TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte İstanbul’da düzenlenen Türk Ticaret ve Sanayi Odası İş Forumu’na katıldı. TOBB ve Türk TSO Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, forum’da yaptığı konuşmada “Türk Konseyi üye ve gözlemci devletleri olarak, 1,1 trilyon dolarlık ekonomik büyüklüğe, 560 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ve 160 milyon nüfusa sahibiz. Sadece bu rakamlar bile, bir araya geldiğimizde, nasıl büyük bir küresel güce dönüşebileceğimizi göstermekte” dedi. Hisarcıklıoğlu bu gücü harekete geçirmek için, önce kendi aralarındaki iktisadi entegrasyonu artırmaları gerektiğini vurguladı.​

    Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Özbekistan ve Macaristan arasındaki karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişmesine destek olmak amacıyla kurulan, Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın 3. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Türk Ticaret ve Sanayi Odası İş Forumu’na; TOBB ve Türk TSO Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu (ASK) Başkanı Mammad Musayev, Kazakistan Cumhuriyeti Ulusal Girişimciler Odası'ndan (ATAMEKEN) 1. Yardımcısı Nariman Abilshaikov, Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr Adham Ikramov ve Kırgız Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası 1. Kıdemli Başkan Yardımcısı Roman Kasymov da yer aldı.

    Ticareti serbest hale getirelim

    TOBB ve Türk TSO Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tercihli ticaret anlaşmalarıyla, aralarındaki ticareti, daha serbest hale getirme çağrısında bulunarak, “Bir diğer konu; gümrük süreçlerinin standart hale getirilmesi ve geçişlerin hızlandırılmasıdır. Gümrük işlemlerinde ortak standartlar belirlemeli, süreçleri basit ve hızlı hale getirmeliyiz” dedi.

    Öncelik iş ilişkilerini geliştirmek

    Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev de konuşmasında önceliğin iş ilişkilerini geliştirmek olduğunu belirterek, “Bu oda daha yakın işbirlikleri sağlamak için kuruldu. Umuyorum ki daha fazlasını da sağlayabiliriz. Zaman zaman ekonomi ve ticaret Bakanları düzeyinde toplantılar gerçekleştiriyoruz. Her ülkede kurumların yarısı zaten ekonomi ile ilgili. Tek amacımız iş dünyasına yardımcı olabilmek” dedi.

    Toplantı sonrasında üye ülke iş insanları arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?