İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TÜRK VE ABD İŞ DÜNYASI SAĞLIK SEKTÖRÜ İÇİN BULUŞTU
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRK VE ABD İŞ DÜNYASI SAĞLIK SEKTÖRÜ İÇİN BULUŞTU
    (15.07.2016 . 04:37:12) (Okuma: 2408)

    TOBB ve ABD Ticaret Odası’nın işbirliği ile TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen çalıştayda ‘sağlık’ sektörü ele alındı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve iki ülkenin sektör temsilcilerinin de katıldığı çalıştayda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, şirketlerin ve kamunun temsilcileriyle tartışılacak konuların yol haritası oluşturacağını söyledi.​

    Hisarcıklıoğlu, TOBB ile ABD Ticaret Odası olarak, 2012 yılında bir mutabakat zaptı imzaladıklarını hatırlatarak, bu çerçevede düzenlenen etkinlikler ile ciddi mesafeler aldıklarını vurguladı.  TOBB-ABD Ticaret Odası işbirliği kapsamında, bugüne kadar, üst düzey katılımlı karşılıklı heyet ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Sadece Ankara ve İstanbul’a odaklanmadık. Faaliyetlerimizi Türkiye’nin tamamına yaydık. Aynı şekilde, ABD’de de sadece Washington ve New York odaklı çalışmıyoruz. Umut vadeden sektörleri de kapsamımıza aldık.  Biyoteknoloji, turizm, ilaç sanayi, sağlık, iletişim teknolojileri ve girişim sermayesi gibi alanlara yayıldık. ABD ile AB arasındaki Trans Atlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması üzerinde de çalışıyoruz. Türkiye’nin bu anlaşmaya taraf olmasına veya Türkiye ile ABD arasında bir serbest ticaret anlaşması imzalanmasına çok önem veriyoruz” diye konuştu.

     

    Türkiye-ABD ilişkilerinin güçlü olmasının Türkiye ve ABD için önemli olduğu kadar, Avrupa ve Ortadoğu için de çok önemli olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, TOBB ve ABD Ticaret Odası olarak bu vizyonla çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

     

    TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesi bünyesinde, özel sektörün doğrudan temsil edilmesinde fayda gördüklerini de sözlerine ekledi.

     

    Sağlık konusundaki ihtiyaçlar

     

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise konuşmasında en önem verdikleri konulardan birisinin sektörün paydaşlarıyla sürekli diyalog halinde bulunmaları olduğunu ifade ederken, Türkiye’nin sağlık konusundaki ihtiyaçlarının artık değiştiğini ve bulaşıcı olmayan hastalıklar ağırlıklı bir ağırlığın söz konusu olduğunu anlattı.

     

    Türkiye’de sağlık hizmetleri ve ilaca ulaşımı kolaylaştırdıklarını belirten Bakan Akdağ, “İlaç ve tıbbi cihazların olabildiğince Türkiye’de üretilmesi lazım” dedi. Yeni moleküller geliştirmeleri gerektiğini ve yüksek katma değerli ilaç ve tıbbı cihaz üretmek istediklerini söyleyen Recep Akdağ, bu konuda ABD özel sektörünün de ortaklıklarının önemli olduğunu bildirdi.

     

      

    ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Myron Brilliant da konuşmasında iki ülke ticari ilişkilerinde özellikle son 6-7 yılda ciddi adımlar atıldığını vurguladı. Brilliant, özel sektörün sağlık sektörü yönlendirme komitesinde temsil edilmesi, Türkiye’de hastaların son teknolojiye sahip ilaçlara erişimi ve kamu-özel sektör işbirliği konularına önem verdiklerini bildirdi. 

     

     





Etkinlik Takvimi
İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?