İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER BİR KEZ DAHA İSTİB'DE
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER BİR KEZ DAHA İSTİB'DE
    (05.10.2018 . 15:16:37) (Okuma: 1394)

    TOBB 20. Türkçe Konuşan Girişimciler Toplantısı 5 Ekim 2018 Cuma akşamı İstanbul Ticaret Borsası Tescil Salonunda İSTİB'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İSTİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İlhan Koyunseven ve Hakkı İsmet Aral, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Beşir Kılıç, Recep Salih Al, Genel Sekreter Vekili Şule Karadeniz ve Genel Sekreter Yardımcısı Taha Enes Şener'in yanı sıra Türkçe Konuşan Girişimciler Heyet Başkanı Nourchan Moustafa Nıchat, Ukrayna Milletvekili Yardımcısı Sakhyb Abdullayev, Rusya Federasyonu Ahıska Türkleri Dernek Başkanı Makhamad Ilıasov, 6.Dönem Türkçe Konuşan Girişimciler Dönem Başkanı Ramazan Gündoğdu’nun da hazır bulunduğu akşam yemeği samimi bir ortamda geçti.

     

    Konuklar, İstanbul Ticaret Borsası yöneticilerine düzenledikleri yemek ve görüşmeler nedeniyle teşekkür ettiler. Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya gibi bölge ülkelerinde, Almanya ve Rusya’da yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB’un tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağların güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen program kapsamında 20 ülkeden toplam 46 girişimci görüşmelere katıldı.

     

    Toplantının açılışını yapan İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven konuşmasına, Türkçe Konuşan Girişimciler ile bir kez daha bir araya gelinmesine vesile olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ve Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek başladı.
     

    Koyunseven sözlerine:

    “Geniş bir coğrafyaya yayılan siz kıymetli Türkçe Konuşan Girişimci dostlarımızı, şahsım ve İstanbul Ticaret Borsası adına saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

     

    Bildiğiniz gibi bu Program 2005 yılında başlatılmıştı. O zamandan bu güne kadar, yüzlerce iş insanının aynı masada buluşmasına vesile oldu. Birliğimizin emekleri sayesinde, bugün bir kez daha “tek dil çatısı altında” siz değerli kardeşlerimizle kucaklaşma fırsatı bulduk. Böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.

     

    İstanbul Ticaret Borsası olarak da, bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” diye devam etti.

     

    ABD’nin başını çektiği korumacı politikaların, dünya ticaretini tehdit ettiği bir dönemden geçtiğimizi vurgulayan Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven sözlerine şöyle devam etti:

     

    “Geçtiğimiz hafta Trump, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu gibi uluslararası bir platformda, alenen, “küreselleşmeye karşı olduğunu” beyan etti. Bu ifadelerle, ABD’nin önümüzdeki yıllarda izleyeceği ekonomik ve politik yol haritası da, bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

     

    Her ülkenin kendi cephesini açacağı, yeni ittifaklar geliştireceği, hatta ulus kavramının daha sık dile getirileceği bir döneme girerken, bizim yapmamız gereken en önemli şey birbirimize daha sıkı sarılmaktır. Ticaret savaşlarında kendi cephemizi oluşturmazsak, başkalarının politikaları ile rüzgârda savruluruz. Birileri kabuğuna çekilirken, bizler daha fazla diyalog kurmalıyız. Birileri ticaretin önüne duvarlar örerken, bizler kendi aramızda ticaret ağları örmeliyiz.

     

    Korumacı politikaların arttığı bu dönemde, bizim yapabileceğimiz en değerli yatırım, aynı dili konuştuğumuz girişimciler ile yapacağımız yatırımlardır. Tam da bu noktada, sizlerle olan birlikteliğimiz daha farklı bir anlam kazanıyor. Türkçe’nin birleştirici etkisi ve girişimcilik ruhu bir araya gelince, ortaya çok yararlı işler çıkacağından hiç şüphem yoktur. Bu sebepten dolayı ifade etmek isterim ki: Aynı dili konuşan, aynı ülkü için çaba gösteren tüm kardeşlerimize kapımız her zaman açıktır.

     

    Bugün bu salonda bulunan, dünyanın her köşesinden gelen sizler ile ortak bir tarihi paylaşıyoruz. Bu güzel toplulukla bir araya gelebilmek için, bizleri birbirimize bağlayan Türkçemizden daha güzel bir vesile olamazdı. Bizler, zamanla dar kalıplara hapsolmaya başlayacak olan ticaret hayatında muvaffak olmak istiyorsak, en büyük değerlerimizden biri olan dilimize ve dildaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Kültürümüz ve medeniyetimiz ile ortak paydada buluşabilmemiz için Türkçe’nin birleştirici gücünden yararlanmalıyız.

     

    Mayıs 2016’da yine sizlerle bu salonda bulunmuştum. Ve demiştim ki:

    “Ticaret ve işbirliği biz iş insanları için büyük önem taşıyor. Ancak benim için sizin dostluğunuz ve kardeşliğiniz çok daha önemlidir.” Biz bugün burada geçmişte kurduğumuz o dostluk köprülerini sağlamlaştırmak için toplandık.Allah’ın izniyle, temelini attığımız işbirliklerimizi, dostluklarımızı ve muhabbetimizi geleceğe taşıyacağız.”

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?