İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER İSTİB'DE
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER İSTİB'DE
    (18.05.2016 . 21:00:00) (Okuma: 4600)

    TOBB 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Toplantısı 16 Mayıs 2016 Çarşamba akşamı İstanbul Ticaret Borsası Tescil Salonunda İSTİB'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kamar, Alaatin Altuntaş M. Erkan Özefe, Meclis üyeleri, Attila Adalı, Abdullah Cerman ve Genel Sekreter Ali Yavuz Yiğit'in yanı sıra Türkçe Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman, TOBB 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı Heyet Başkanı Sabri Şener, Türkiye Arnavutluk İş Konseyi Başkanı Dr. Erion Cerekja’nın hazır bulunduğu akşam yemeği samimi bir ortamda geçti. Konuklar, İstanbul Ticaret Borsası yöneticilerine düzenledikleri yemek ve görüşmeler nedeniyle teşekkür ettiler. Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya gibi bölge ülkelerinde, Almanya ve Rusya’da yaşayan ve Türkçe konuşan girişimcilere TOBB’un tanıtılması ve Türkiye ile ticari bağların güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen program kapsamında çeşitli ülkeden toplam 65 girişimci görüşmelere katıldı.

     

    Toplantının açılışını yapan İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven şöyle konuştu:

     

    Değerli Dostlar, Saygıdeğer Hanımefendiler ve Beyefendiler, Bu yıl 19.sunu düzenlediğimiz Türkçe Konuşan Girişimciler Toplantısı’na başlamadan önce dünyanın dört bir yanından gelen siz kıymetli Türkçe Konuşan Girişimci dostlarımı şahsım ve İstanbul Ticaret Borsası adına saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün burada bir kez daha güzel Türkçemizin birleştiriciliği ile tek bir ses olmak için toplanmış bulunuyoruz. İstanbul Ticaret Borsası olarak, bir kez daha Türkçe Konuşan Girişimciler Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan büyük bir şeref ve gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu toplantının organizasyonunda büyük emek sarf eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni gönülden kutluyorum. Belki bugün dünyada en çok konuşulan dil Çince ancak piyasalara hepimizin de bildiği gibi İngilizce hâkim durumda. Öyle ki, uluslararası arenada ve yapılan ticari faaliyetlerde bu dili bilmeden karşımızdaki insanlarla anlaşmamız çok zor. Bugün birçok devlet dünya üzerindeki dillerinin hâkimiyetini şiddet ve sömürgecilik gibi tasvip edilemeyecek yollardan başka kültürlere dayatarak sahip olmuştur. Bizim gayemiz; dilimizi bazıları gibi şiddet ve sömürgecilikle yaymak değildir.Tam da bu noktada bizlere büyük bir görev düşüyor kıymetli dostlar. Bizler Türkçe Konuşan Girişimciler olarak ticari faaliyetlerimizi uluslararası arenada arttırarak ve birbirimize kenetlenerek, Türkçeyi uluslararası ticarette kullanılan bir dil haline getirmek için çabalamalıyız. Bize yakışan; Türkçemizi diyalogla, ticaretle ve kardeşlik ile yaymaktır. Ben inanıyorum ki bu amacı gerçekleştirebilecek potansiyele sahibiz. Türkçe Konuşan Girişimciler olarak sınırlı kaynakları iyi değerlendirme kabiliyetine de sahibiz. Yeni iş imkânlarını şekillendirerek, değişen dünya taleplerine karşı kayıtsız kalmayıp istihdamı arttırarak işsizliğin azalmasına, ülke ekonomilerimizin kalkınmasına, dolayısıyla büyümesine de katkıda bulunuyoruz. Bunu yaparken de dilimizi kullanmamız bizleri Türkçe davasının önemli temsilcileri yapıyor.

     

    Değerli Kardeşlerim,

     

    Birlik olmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde, ortak kültürümüzden ve bizleri birbirine bağlayan Türkçemizden daha güzel bir vesile göremiyorum. Hacı Bektaş-i Veli’nin de dediği gibi: “Bir olalım, iri olalım, diri olalım!” Bizler aynı dili konuşurken bununla beraber aynı kültürü, tarihi ve medeniyeti de paylaşıyoruz. Ortak kültürümüzün, tarihimizin ve medeniyetimizin mirasçıları olarak birbirimizi iyi anlayabilir ve aynı paydada buluşabilirsek tarihteki önemli rolümüzü sürdürebiliriz. Geçen sene burada sizleri ağırlarken Başkanımız Ali Kopuz yaptığı konuşmasında, “ekonomide Türk, üretimde Türk, girişimcilikte Türk ve yenilikçilikte de Türk olmak zorundayız” demişti. Birbirimizle ticari faaliyetlerimizi arttırarak ve daha çok çalışarak Allah’ın izniyle ekonomide de girişimcilikte de üretimde de yenilikçilikte de tamamen yerli ve Türk olacağız. Bizler aynı dili konuşanlar olarak ticari faaliyetlerimizi karşılıklı olarak artıracağız. Burada yani Türkçe Konuşan Girişimciler Toplantılarında temeli atılan işbirliklerimizi daha da kuvvetlendireceğiz. Geleceğe emin adımlarla hep birlikte ve Türkçe kardeş türküleri söyleyerek yürüyeceğiz. Temeli yüksek Türk kültürü olan Türk milletine düşen görev, bu ülkünün gereğini yerine getirmek, birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir.

     





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?