İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER İSTİB’DE
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRKÇE KONUŞAN GİRİŞİMCİLER İSTİB’DE
    (28.11.2019 . 11:20:20) (Okuma: 632)

    22. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında ülkemize gelen Türkçe Konuşan Girişimciler, İSTİB Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komiteleri üyeleri ile akşam yemeğinde buluştu.

     

    İstanbul Ticaret Borsası Merkez Binasında düzenlenen yemekte, heyeti İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven karşıladı. İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven açılışta yaptığı konuşmada buluşmaya vesile olan, başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiasına şükranlarını sunarak başladı.

     

    Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nun Türkçe’nin önemini sıkça vurgulayan değerli bir bilim insan olduğunu anımsatan Koyunseven “Sinanoğlu, bir keresinde: “Unutmayın! Başka hiçbir dil bilmeden sizi Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar götürebilecek tek dil vardır: TÜRKÇE” demiştir. Biz sizleri Adriyatik’ten Çin Seddi’ne uzanan bu köprünün birer parçası olarak görüyoruz. Bu yüzden daha evvel defalarca sizleri ağırladık. Sadece sizleri değil, yolu bizlerle kesişen herkesi kucakladık. Zira bu buluşmaları, Türkçe bayrağını dalgalandırmak, köklerimizi, tarihimizi ve gücümüzü bir kez daha idrak etmek için bir fırsat olarak görüyoruz. Bizler aynı ülkü ile yola çıkmış dostlarımızın varlığından ve bizleri ziyaretlerinden her zaman mutluluk duyacağız.” ifadelerini kullandı.

     

    Son dönemde dünya ekonomisinin büyüme hızı ile alakalı olumsuz sinyallerin geldiği ve hem IMF hem de AB Komisyonu raporlarında dünya ekonomisinde büyüme tahminleri düşürülürken, Türkiye büyüme tahminleri yükseltildiğini belirten İlhan Koyunseven Bu Türkiye’nin bir toparlanma sürecinde olduğunu gösterdiği gibi aynı zamanda AB’den veya Küresel Ekonomi aktörlerinden gelecek yatırımların ve gerçekleşecek ticaretin azalabileceğini de gösteriyor. O yüzden Türkçe Konuşan Girişimciler olarak bizim el ele vermemiz lazım. Türkçe’nin birleştirici etkisini ve girişimciliği birleştirirsek, birbirimize uzattığımız dostluk elini sıkı sıkıya tutarsak, önümüzdeki dönemden güçlü bir şekilde çıkabiliriz.” dedi.

     

    Türkçe Konuşan Girişimciler adına konuşmasını yapan Heyet Başkanı Gyursel Remziev Ingılızov İstanbul Ticaret Borsasının program kapsamında etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

     

    Programda Türkçe Konuşan Girişimciler tarafından, İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven ve Genel Sekreter Şule Karadeniz’e geleneksel giysiler hediye edildi.

     

    Türkçe Konuşan Girişimciler Programı; Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Orta Doğu ve Orta Asya gibi yakın coğrafyadaki ülkeler ile Almanya ve Rusya’da yaşayan Türkçe konuşan girişimciler ile ticari ilişkilerin geliştirilmesini hedefliyor. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı TOBB, Dışişleri ve Ticaret Bakanlıkları işbirliğinde gerçekleşmektedir.

     





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?