İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TÜRKİYE BİR İSTİKRAR ADASIDIR VE ÖYLE KALMALIDIR
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRKİYE BİR İSTİKRAR ADASIDIR VE ÖYLE KALMALIDIR
    (01.04.2017 . 20:15:59) (Okuma: 2111)

    İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, Türkiye’nin kaderini belirleyecek referandum yaklaşırken açıklanan ekonomik verilere dikkat çekerek, “Her şeye rağmen Türkiye iyi durumda. Bu istikrar ve büyümenin nedeni Hükümetin son 15 yılda gerçekleştirdiği reformlar ve dik duruş ile asil milletimizin sağduyusudur. Türkiye’nin bir istikrar adası olarak kalması için referandumda “evet” demenin önemi daha da artmıştır” dedi.

     

    16 Nisan’da yapılacak referandum yaklaşırken art arda açıklanan ekonomik verilere dikkat çeken İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, iç ve dış düşmanların tüm çabalarına rağmen Türkiye’nin iyi durumda olduğunu belirtti.

     

    Türkiye ekonomisi 2016 yılının son çeyreğinde beklentilerin çok üzerinde, yüzde 3,5 büyüdüğünü ve böylece yıllık yüzde 2,9 büyümenin yakalandığını hatırlatan Ali Kopuz, “Bu verinin yanında ihracat rakamlarında da güzel gelişmeler oldu. Türkiye’nin Mart 2017 ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 13 milyar 616 milyon dolar oldu. Uzakdoğu ülkelerine yapılan ihracat yüzde 91, Rusya'ya yapılan ihracat yüzde 45 oranında yükseldi.

     

    Kanlı bir darbe girişiminin yaşandığı Türkiye tarihinin en zor yıllarından birinde bile büyüme kesintiye uğramadı, ihracatımız arttı. En iyi tahminlerin bile çok üzerinde gerçekleşen büyümenin nedenlerine baktığımızda hane halkı tüketimindeki yükselmenin başta geldiğini görüyoruz. Yani bu asil millet tersine tüm telkinlere rağmen ülkesine ve kendine güvenmekten vazgeçmemiştir. Yurt içi ve yurtdışından her gün gelen felaket senaryolarına pirim vermemiştir” şeklinde konuştu.

     

    Bu rakamların açıklanmasından hemen sonra ABD'li iki yatırım bankası JP Morgan ve Goldman Sachs’ın Türkiye için 2017 büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize ettiğini hatırlatan İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Türkiye’nin gücü sonunda bu felaket tellallarını bile ikna etti” şeklinde konuştu.

     

    2009’da küresel ekonomik krizin etkisiyle Türkiye’nin büyümesinin kesintiye uğradığını, 2009 hariç son 15 yıldır kesintisiz büyüdüğümüzü hatırlatan Ali Kopuz, “Türkiye’yi tarihimizin en büyük ekonomik krizinden çıkarıp sürekli büyüten ve güçlendiren hükümetler ülkemizi bir istikrar adası haline getirmeyi başardı. Bu sürecin devamı için 16 Nisan Referandumundan çıkacak sonuç çok önemli. Bu referandum Türkiye’nin kaderini belirleyecek, demiştim. Son büyüme verilerinden sonra Türkiye hakkındaki tahminlerini yükselten JP Morgan, "16 Nisan referandumunun siyasi belirsizliği sona erdirmesi halinde ekonomik performans daha güçlü olabilir ve güçlü sermaye girişleri meydana getirebilir" değerlendirmesini yapmış. JP Morgan, referandum sonrasında siyasi belirsizliğin derinleşmesi halinde ise tüketici ve yatırımcı güvenini zarar görebileceğini ve bunun düşük büyümeye neden olabileceğini vurgulamış.

     

    Doğru söze ne denir, Türkiye’nin bir istikrar adası olarak kalması için, demokratik kalitesinin yükselmesi için, ekonomisinin gelişmesi için evet demenin önemi daha da artmıştır” dedi.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?