İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • “TÜRKİYE DÜŞMANLARINI ÜZMEYE DEVAM EDİYOR”
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    “TÜRKİYE DÜŞMANLARINI ÜZMEYE DEVAM EDİYOR”
    (31.05.2021 . 14:19:23) (Okuma: 673)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali KopuzTürkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan birinci çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) rakamlarını değerlendirirken, “Pandemiye rağmen 2020 yılını 1,8 büyüme ile kapatmıştık. 2021’in ilk çeyreğinde gelen yüzde 7’lik güçlü büyüme, 2021’i beklentilerin de üzerinde bir büyüme ile tamamlayacağımızın bir göstergesi oldu. Yani Türkiye’nin gücüne inanmayan, zihinlerindeki ideolojik önyargılarla oluşturdukları imaja uygun sonuç bekleyenler ve Türkiye düşmanlarının beklentileri yine boş çıktı. Türkiye düşmanlarını üzmeye devam ediyor ve Allah’ın izniyle üzmeye de devam edecek” dedi.

     

    Dünyanın en önemli ülkelerinin koronavirüs salgınının etkisi ile 2020 yılının ilk çeyreğinde daraldığını ancak Türkiye’nin aynı dönemi pozitif büyüme elde ederek atlatmış olduğunu hatırlatan Başkan Ali Kopuz“Geçtiğimiz yıl dünyanın en gelişmiş ekonomileri büyük sorunlar yaşarken Türkiye ilk çeyrekte büyümeye imza atmıştı. Salgının etkisinin görüldüğü ikinci çeyrek sonrasında 3. çeyrekte yüzde 6,7 büyümüş ve ekonomimizi kısa sürede rayına oturtmuştuk. 4. çeyrek ve 2021’in ilk çeyreğinin bize gösterdiği bir şey var: Pandemi, Türkiye’yi durduramadı” dedi.

     

    Bu başarıda hükümetin aktif politikalarının büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Başkan Kopuz, “Pandeminin başından beri çeşitli krediler, hibeler ve destekler ile tüccar ve esnafın desteklemesi bu olumlu tabloyu ortaya çıkardı. Son olarak esnafımıza yeni hibeler ve bir ‘Nefes Kredisi’ daha veriliyor” şeklinde konuştu.

     

    Küresel ekonomilerin 2020 yılından yapılan ilk tahminlerden daha az zararla çıktığına dikkat çeken Ali Kopuz“IMF 2021 yılı için küresel büyüme tahminini yüzde 5,5’tan yüzde 6’ya yükseltti. Aşının da bulunması ile beraber ekonomilerde olumlu seyrin sürmesi bekleniyor. Türkiye’de bu trenin arkasından değil önünden gidiyor. IMF’nin Türkiye büyüme tahmini yüzde 6, ben aşılamanın yaygınlaşması ile beraber bu rakamın da üzerine çıkacağımızı umut ediyorum” şeklinde konuştu.

     

    Bilgi ve İletişim Faaliyetlerinde Yüksek Büyüme

     

    Bilgi ve iletişim faaliyetlerinin yüzde 18,1 büyümesinin de önemine dikkat çeken İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Salgının etkisiyle elektronik ticaret, uzaktan eğitim ve iletişim çok hızlı büyüyor. Perakende sektöründe de belki 10 yılda ulaşılacak elektronik ticaret seviyesine bir yılda ulaştık. Bunun yansımasını yüzde 18,1’lik büyüme oranı gösteriyor. Bilgi ve iletişim faaliyetlerindeki bu büyüme Türk iş dünyasının hızlı tepki veren yapısını gösteren önemli bir veridir” dedi.

     

    Başkan Ali Kopuz, aşı takvimine uygun şekilde ilerlemenin önemine de değinirken “Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’nın da açıkladığı üzere 4 ay içerisinde 120 milyon doz aşı ülkeye giriş yapmış olacak. Ancak maalesef aşı randevularına gidilmediği haberleri geliyor. Bizim sosyal medyada dolaşan dayanaksız haberleri değil doktorların, bilim insanlarının ve hükümetimizin beyanlarını esas almamız gerekiyor. Ne kadar erken aşı olursak, o kadar erken sürede eski halimize gelebiliriz” dedi.

     

     

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?