İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TÜRKİYE'NİN PERFORMANSI İYİMSERLERİ BİLE YANILTIYOR
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRKİYE'NİN PERFORMANSI İYİMSERLERİ BİLE YANILTIYOR
    (12.06.2017 . 17:08:19) (Okuma: 2632)

    “Bu başarı ayakta alkışlanır”

     

    İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, TÜİK’in açıkladığı 2017 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarını yorumlarken, Türkiye’nin ekonomi performansının kötümserleri yıllardır yanılttığını hatırlatarak, artık iyimserleri bile beklentilerinin üzerinde büyüdüğünü vurguladı. Kopuz, “Bu başarı ancak ayakta alkışlanır” dedi.

     

    TÜİK’in açıkladığı 2017 yılı ilk çeyrek büyümesinin yüzde 5 olmasını değerlendiren İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, bu oranın, Türkiye’ye güvenenlerin hiçbir zaman kaybetmeyeceğini gösterdiğini belirtti.

     

    Türkiye’nin, tüm olumsuzluklara rağmen, yıllardır kötümserleri yanıltan bir ekonomik performans gösterdiğini belirten Ali Kopuz, “Yıllardır felaket tellallarını yanıltıyorduk, artık iyimserleri bile yanıltan muhteşem bir performansa ulaştık. Türkiye ekonomisi geçen yıl son çeyrekte yüzde 3.5, 2016'nın tamamında yüzde 2.9 oranında büyüdüğünde de beklentilerin üzerinde büyüdüğü yorumları yapılmıştı. Üstelik geçen yıl tarihimizin en büyük ihaneti olan 15 Temmuz darbe girişimini yaşamıştık. Buna rağmen büyüme başarısını gösterdik. Bu başarı Türkiye’nindir. Milletiyle devletiyle, işçisiyle işvereniyle bir olup başaramayacağımız şey olmadığının göstergesidir. Ama özellikle de bu başarı hükümetimizin başarısıdır. Ekonomi yönetimimizin başarısıdır. Bu başarı ancak ayakta alkışlanır” dedi.

     

    Üretimin çarkları her türlü engellemeyi aşacak

     

    Üretimin çarklarının her türlü engeli aşacağına inandığını belirten İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, “Türkiye ekonomisinin öncelikli sektörleri, 2013'den beri Türkiye'nin başına örülmeye çalışılan tüm tuzaklara ve hainliklere rağmen, katma değer üretmeye ve istihdama katkıda bulunmayı sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 4.3üretim gerilemesi yaşamış olan tarım sektörünün, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 3,2'lik üretim artışı yakalamış olması özellikle tarım gıda ve hayvancılık sektörlerini temsil eden bizler için çok önemli. Net ihracatın büyüme rakamlarına önemli bir katkı sağlamış olması da sevindirici.

     

    Önümüzdeki bu tablo Hükümetimizin ekonomi ile ilgili almış olduğu tedbirlerin ne kadar etkili olduğunun bir göstergesi.

     

    Referandum ile reel sektör artık önünü görebilir bir hale geldi. Ben inanıyorum ki siyasi istikrar ortamı özel sektör yatırımlarında da önemli artışlar meydana getirecektir. Eğer bu artış gerçekleşirse 2. Çeyrek büyümesinin yüzde 5 gelmesi şaşırtıcı olmaz. Hükümetimizin enflasyonu tek haneli rakamlara çekme konusundaki politikalar başarılı olur ise 2017 yılı büyüme hedefimiz olan yüzde 4,4’ü çok rahat aşabileceğimizi, yüzde 5 ve üzeri bir büyüme sağlayabileceğimizi söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

     

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
 
       
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
       



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?