İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • “TÜRKİYE SANAYİSİ GÜÇLÜ, ENERJİ ZENGİNİ ÜLKELER LİGİNDE"
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    “TÜRKİYE SANAYİSİ GÜÇLÜ, ENERJİ ZENGİNİ ÜLKELER LİGİNDE"
    (21.08.2020 . 16:31:23) (Okuma: 444)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “müjde” hakkında yaptığı değerlendirmede, “Türkiye bugün itibarıyla bir üst lige çıktı. Bu lig sanayisi güçlü, enerji zengini ülkeler ligidir. Bu gelişmeyi bile saklayamadığı bir üzüntüyle karşılayan, yarım ağızla memnuniyetini ifade ederken, ‘ama’ ve ‘fakat’ diye başlayan cümleler kuranlara Türkiye’nin doğal kaynaklarını yönetebilecek kabiliyette bir ülke olduğunu hatırlatıyorum” dedi.

     

    Türkiye’nin özellikle son 18 yılda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini, sanayisi sürekli güçlenen, gıdada kendine yeten, savunma sanayisindeki yerlilik payı giderek artan güçlü bir ülke olduğunu hatırlatan Başkan Ali Kopuz, “Eski Türkiye’nin ezberleri her geçen gün bozuluyor. Bugün de Allah’a şükür, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gerçekten çok büyük bir müjde verdi. İnşallah bulunan bu enerji kaynakları Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak ve ayağımızdaki en büyük prangalardan birinden daha kurtulacağız. Bu enerji kaynağı, dış ticaret açığımızı azaltacak, sanayimizin rekabet gücünü artıracak ve böylece refah seviyemize olumlu katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

     

    Bu olağanüstü güzel gelişmeyi bile mutlulukla karşılamayanların büyük bir aymazlık içinde olduğuna inandığını ifade eden İSTİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz, “Bu aymazlık insanı gerçekten üzüyor. Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak bir kaynak bulunduğunu açıklarken, bazıları buna kulp bulmaya çalışıyor. Kimi kalitesini beğenmiyor, kimi rezervin yetersizliğinden ve çıkarma maliyetlerinden dem vuruyor. Hiçbirini yapamayanlar ise enerji zengini ülkelerin durumundan bahsediyor. Enerji zengini olup da sanayisi güçlü olmayan ve savunması dışa bağımlı, yarı sömürge ülkelerle Türkiye’yi karşılaştırmak abesle iştigaldir. Türkiye, sanayi tabanlı ihracatı ile zenginleşen, yerli savunma sanayisi sayesinde dik duruşlu, onurlu bir ülkedir. Hiçbir güç Türkiye’ye istikamet veremez” dedi.

     

    Enerji kaynakları bulduktan sonra bundan olumsuz etkilenen sanayileşmiş ülkeler de olduğunu hatırlatan Başkan Ali Kopuz, şunları söyledi: “1960’larda Hollanda’da, 1970’lerde de Norveç’te enerji kaynakları bulduğunda bu ülkelerin ekonomileri, kaynağı doğru yönetemediklerinden bir süre olumsuz etkilendi. Yerel para birimleri güçlendi, üretmek yerine ithalat avantajlı hale geldi ve üretim maliyetleri arttığı için ihracat düştü. Hatta bu duruma “Hollanda Hastalığı” adı verildi. Bu örnekleri verip de sanki başımıza bir felaket gelmiş gibi konuşanlar, Türk milletine ve ülkesine düşmanlığını gizleyemeyenlerdir. Türkiye, güçlü devlet geleneği olan bir ülkedir ve tarihten ders çıkarmayı bilir. Dolayısıyla, Hükümetimizin gerekli tedbirleri alacağına ve bu tip sorunlar yaşamayacağımıza gönülden inanıyorum.”

     

    Türkiye’nin yakında, buna benzer birçok yeni müjde alacağına da inandığını belirten Başkan Ali Kopuz, “Allah’a şükür tüm denizlerimizde ve topraklarımızda enerji kaynağı aramalarımız her geçen gün artarak sürüyor. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kullanarak denizlerdeki aramaları yapmamız bile sanayimiz güçlendikten ve savunma gücümüz yerlileştikten sonra mümkün oldu. Bu nedenle yakın zamanda yeni müjdeler alacağımıza inanıyorum. Türk milletine hayırlı olsun” dedi.

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?