İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TÜRKİYE YÜZYILINDA E - TİCARET VE E - İHRACAT SEMİNERİ
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRKİYE YÜZYILINDA E - TİCARET VE E - İHRACAT SEMİNERİ
    (21.11.2023 . 15:46:35) (Okuma: 278)

    TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, “Türkiye Yüzyılında E-Ticaret ve E-İhracat” seminerinin açılış oturumuna katıldı.

    Seminer, 21 Kasım 2023 tarihinde İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç’in ev sahipliğinde İstanbul Ticaret Odası Eminönü Merkez binasında düzenlendi.

    Toplantının açılışında konuşan Başkan Kopuz, e-ticaretin bilgi teknolojilerinin gelişimi ile büyük bir dönüşüm geçirdiğini ifade ederek “Covid 19 salgını daha önce online alışveriş yapmayan kitlenin de sisteme adapte olmasını sağladı. Ayrıca mevcut kullanıcıların kullanım sıklığını da artırarak, ticaretin dijital mecrada kartopu gibi büyümesine neden oldu. Hem üretici hem de tüketici tarafından hızla benimsenen ve gelişen e-ticaret, adeta yeni ekonominin temel yapılarından biri haline geldi. Coğrafi mesafeleri etkisiz hale getiren dijital dönüşüm; küresel pazarlara erişim ve işletmelerin büyümesini hızlandırma potansiyeli sundu” dedi.

    E-ihracatın e-ticaret içindeki payının 2023 yılı ilk yarısında %4,5 olduğunu anımsatan Kopuz “Bir önceki seneye göre artış var, ancak istenen seviyede değil. Dolayısıyla, e-ihracat gelişime ve desteğe ihtiyaç olan bir alan. Ticaret Bakanlığımız da sağ olsun, firmalarımızın dijital mecrada yurt dışına açılımı için büyük çaba sarf ediyor. TOBB olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. TİM ile birlikte; firmalarımızın yurt dışına açılımını ve e-ihracatı desteklemek için, Ticaret Bakanlığımızın desteği ile E-ticaret Platformunu hayata geçireceğiz. Atılacak her adım, rekabetin en üst düzeyde yaşandığı bu alanda, büyük önem arz ediyor. E-ticarette yükselen sektörler arasında yer alan züccaciye sektörünün büyüme oranı, pandemi dönemi öncesine göre oldukça artmış durumda. Züccaciye sektörü olarak, ihracatın yarısından çoğunu Avrupa ülkelerine yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

    Ülkemizin küresel stratejik pazarlara yakınlığının da, e-ihracat açısından önemli avantajlar sunduğunu belirten Başkan Kopuz sözlerine şöyle devam etti; “Bu avantajlardan faydalanabilmek için, firmaların gelişen teknolojinin imkânlarını kullanarak, stratejilerini ve operasyonlarını yeniden ele almaları gerekiyor. Bu anlamda, sektörün kurumsallaşması ve büyümesi için, hepimize önemli görevler düşüyor.”

    Seminere EVSİD Yönetim Kurulu Başkanı Talha Özger, ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz, TOBB Türkiye E-Ticaret Meclis Başkanı Ozan Acar, TOBB Türkiye Züccaciye Meclis Başkanı Murat Kolbaşı da katıldı.

    Açılış konuşmalarının ardından gün boyu süren seminerde “Yeni Nesil E-İhracat Teşvikleri: Nedir, Kimler Faydalanabilir?, E-İhracat Konsorsiyumu Nedir? İhracatçılara Faydaları Nelerdir?, E-Ticarette Başarılı Olmanın Yöntemleri, E-Ticaret’in Dünü, Bugünü, Yarını, E-Ticarette Kargolama ve Ödeme Sistemleri Süreçleri” başlıklı çeşitli oturumlar düzenlendi.

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?