İstanbul Ticaret Borsası

            

  • HABERLER
  • TÜRKİYE-IRAK EKONOMİ VE TİCARET ORTAK KOMİTE TOPLANTISI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRKİYE-IRAK EKONOMİ VE TİCARET ORTAK KOMİTE TOPLANTISI
    (03.12.2024 . 16:23:32) (Okuma: 327)

    TOBB Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz, Türkiye-Irak Ekonomi ve Ticaret Ortak Komite (JETCO) toplantısına katıldı.

    Türkiye ile Irak arasında ikili ticari ilişkilerden karşılıklı yatırımlara, Kalkınma Yolu Projesi kapsamında işbirliğine, müteahhitlik hizmetlerinden karşılıklı yatırımlara farklı alanları içeren konuların görüşüldüğü "Türkiye-Irak Ekonomik ve Ticaret Ortak Komitesi (JETCO) 1. Dönem Toplantısı", Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve Irak Ticaret Bakanı Etir Davud Selman Al-Greyri'nin başkanlığında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

    Toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin son dönemde yaşanan diplomatik gelişmelerle birlikte olumlu yönde istikrara kavuştuğunu ifade eden Başkan Kopuz “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Nisan ayındaki Irak ziyareti ilişkileri yeni bir düzeye çıkartması açısından tarihi bir adım olmuştur. Türk iş dünyası olarak bu gelişmelerden memnuniyet duyuyoruz. Kalkınma Yolu Projesi’nin Basra Körfezi’ni Avrupa’ya bağlayacak ''en kısa proje'' olması bu yöndeki ticaretin süresinin 12 ila 15 gün kısalması anlamına geliyor. Bu projenin Irak’ın istikrara ulaşmasına çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Güçlü bir Irak’ın hem bu bölge ve hem de İslam aleminin huzuru ve istikrarı için gerekli olduğuna inanıyorum. Ticari ilişkilerimizin gelişme eğiliminde olması bizi mutlu ediyor.” dedi.





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri
Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?


Tarım ve Orman Bakanlığı (Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı)/Kamu Spotu-2