İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • "VİCDAN TAŞIYAN HERKESİN NEFRETİNİ KAZANDILAR"
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    "VİCDAN TAŞIYAN HERKESİN NEFRETİNİ KAZANDILAR"
    (24.11.2023 . 09:29:24) (Okuma: 210)

    İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılarla ilgili açıklamasında, “Gözünü kan bürümüş İsrail, Gazze’de tüm Dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği soykırımla yalnızca bölgeyi ateşe atmakla kalmadı, Dünya üzerinde yaşayan tüm Yahudileri bundan sonraki süreçte hiçbir yerde güvende olamayacakları bir duruma soktu. Bu çağda böylesi bir caniliğin yaşanmasını kabullenemeyen ve vicdan taşıyan herkesin nefretini kazandılar” dedi.

    Filistin’deki katliamların 7 Ekim’de başlamadığını hatırlatan Başkan Ali Kopuz, “BM Genel Sekreteri, Hamas’ın 7 Ekim saldırısının ‘durduk yere gerçekleşmediğini’ söylemesi üzerine, Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı olan Mısır'daki Refah Sınır Kapısından içeri alınmadı. Dokunulmazlığı olan BM okulları, hastaneler, kiliseler ve camiler vuruluyor. Uluslararası Kurum ve Kuruluşların çoğu herhangi bir yaptırımda bulunmak bir yana, bu duruma en küçük ses bile çıkarmayarak, fiilen yok hükmünde olduklarını ikrar etmiş oluyorlar. Yaşanan bu süreçte daha net anlaşıldı ki, uluslararası toplum her anlamda iflas etmiş durumdadır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin adı değiştirilerek, “Avrupalıların” İnsan Hakları olmalıdır. Zira bu ve benzeri kurumlara göre Filistinlilerin insan hakları yok. Bunlara göre yüzlerce yıldır sömürülen Afrikalıların, Avrupa’nın orta yerinde katledilen Boşnakların hakları bulunmuyor.

    Kendi çocuklarına ses yükseltilince bile ortalığı ayağa kaldıran “özgürlükler ülkesi” ABD ve “medeniyetin beşiği” Avrupa’nın politikacıları, Filistin’de yasaklı fosfor bombalarıyla boğularak katledilmiş, kolları bacakları kopmuş bebekleri görmezden gelebiliyorlar. Sözüm ona Müslüman ülkelerin Siyonizm’e hizmet eden devlet adamlarından zaten ses çıkmıyor. Onlar yakında hayata geçirilmesi planlanan ve Gazze bölgesinden geçecek Hindistan - Orta Doğu - Avrupa Ticaret Koridorunun güvenliğini daha çok dert ediyorlar. “Mış gibi yapan” bölgedeki bazı ülkeler de bu konjonktürden kendine güç devşirme peşinde. Gerçekte, kahir ekseriyetin bu katliamla ilgili, çocuklar başta olmak üzere soykırıma uğrayan sivillerle ilgili bir adımını göremiyoruz.

    Bununla birlikte, dünyanın birçok yerinde insaf ve vicdan sahibi toplumların harekete geçtiğini, sesini yükselttiğini görmek, insanlığın gidişatı adına umut verici. Türk Milleti olarak bizler de her zaman barıştan yana tavır koyuyoruz, Filistin’in haklı davasını desteklemeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, en üst düzeyde ve en güçlü biçimde körleşmiş dünyaya gerçekleri haykırıyor. İşgalci İsrail’in, soykırım ve savaş suçlarından yargılanması için girişimlerde bulunuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, daha fazla masum sivil kanı dökülmeden bu meselenin halledilmesine yönelik gayretleri ile Gazze’ye yönelik tıbbi ve insani yardımları yürekten destekliyoruz” şeklinde konuştu.

     





Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?