İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • YENİLİKÇİ TARIM VE GIDA İŞLETMECİLİĞİ PLATFORMU’NUN LANSMANI YAPILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    YENİLİKÇİ TARIM VE GIDA İŞLETMECİLİĞİ PLATFORMU’NUN LANSMANI YAPILDI
    (22.02.2018 . 13:35:12) (Okuma: 1898)

    Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan Yenilikçi Tarım ve Gıda İşletmeciliği Platformu’nun lansmanı, 22 Şubat 2018, Perşembe günü Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen “Tarım ve Gıda Değer Zincirinde Yenilikçi Teknolojiler Konferansı” ile gerçekleşti.

     

    Konferansta teknoloji ve tarım ilişkisi; akademisyenler, üreticiler, finansman kaynakları, politika yapıcılar, girdi ve teknoloji sağlayıcılar, enerji sektörü temsilcileri perakende sektörü temsilcileri, sektörel birlikler ve sivil toplum örgütleri tarafından dinamik ve yenilikçi bir akış içerisinde ele alındı. Konferansta Türkiye’de tarım için en büyük tehlikenin iklim değişikliği olduğu vurgulandı.

     

    Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan’ın açılış konuşması ile başlayan konferans; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, Denizbank – Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz, Merkez Bankası Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Tümen’in yanı sıra İstanbul Ticaret Borsası Araştırma Proje ve İş Geliştirme Şubesi Raportörü Tümer Topal ve sektörden de pek çok ismi ağırladı.

     

    Rektör Mehmed Özkan, konuşmasında tarım ve gıdanın günümüzde çok disiplinli çalışmalar gerektiren sektörler olduğunu belirterek bu alanlarda yeterli uzmanlık ve beceri geliştirilmesinin önemine değindi. Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde bir Ziraat Fakültesi bulunmamakla beraber, farklı uzmanlıklar sayesinde bu bilgi ve beceriyi tarım odağında buluşturmanın mümkün olduğunu belirten Mehmed Özkan, Boğaziçi Üniversitesi olarak tarım sektörünü geliştirmek ve daha verimli hale getirmek için çalışacaklarını ifade etti.

     

    Boğaziçi Üniversitesi Yenilikçi Tarım ve Gıda İşletmeciliği Platformu, Türkiye tarım ve gıda sektörlerinde değer zinciri boyunca birbirleriyle ilişkili faaliyetler gösteren üreticiler ve üretici birlikleri, tarımsal işletmeler, sivil toplum kuruluşları, finans kurumları, lojistik firmaları, danışmanlık şirketleri, bilgi ve iletişim teknolojisi alanında çalışan firmalar, üniversiteler, araştırma kurumları, yerel yönetimler, kamu kurumları ve sektöre hizmet veren diğer kurumlara yönelik ortak hareketi teşvik etmeyi ve geliştirmeyi amaçlıyor. Platform, her biri kendi alanında uzmanlaşmış bu kurumlar arasındaki dikey ve yatay bağlantıları teşvik etmek, aralarındaki ilişkileri desteklemek ve yeni kurumların sektöre girmesini kolaylaştırmak için çalışacak. Daha yüksek verimlilik ile piyasa odaklı ve daha katma değerli üretimi hedefleyen platform, büyük ölçekli işletmeler kadar platform üretici birlikleri açısından da büyük önem taşıyor. Gün geçtikçe daha önemli hale gelen tüketici talebi odaklı üretime ve bu üretimin ekolojik ve sürdürülebilir olarak gerçekleştirilmesine de değer katacak olan platform, değer zincirinde yer alan paydaşların sadece yerel değil, aynı zamanda rekabetin yoğun yaşandığı küresel tarımsal değer zincirinde de başarılı olmalarını sağlamayı hedefliyor.





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?