İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • ZUCHEX FUARI BAŞKAN KOPUZ’UN KATILIMIYLA AÇILDI
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    ZUCHEX FUARI BAŞKAN KOPUZ’UN KATILIMIYLA AÇILDI
    (14.09.2023 . 16:31:11) (Okuma: 303)

    33. Uluslararası ZUCHEX Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı; TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İSTİB Başkanı Ali Kopuz’un katılımlarıyla açıldı.

     

    Fuarın açılışı 14 Eylül 2023 tarihinde TÜYAP Büyükçekmece Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

     

    Fuar açılışında konuşan Başkan Ali Kopuz; zücaciye sektörünün, sahip olduğu bilgi birikimi ve cesur girişimcileriyle, dünyada önemli bir noktaya geldiğini, üretim, istihdam ve ihracatta büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

     

    Sektörün cari fazla veren ender sektörlerden olduğuna dikkat çeken Kopuz, “Ülkemize net döviz kazandırıyor. Sektörün toplam ihracatı 2022 yılı itibarıyla sektörün toplam ihracatı 6,5 milyar dolara ulaştı. İthalatı ise yaklaşık 1,5 milyar dolar. Yani 5 milyar dolar dış ticaret fazlası veriyor. Ayrıca; en çok markalaşan 2 sektörden de bir tanesi. Bunun yanında; kilogram başına ihracatı 3,38 dolardan 3,75 dolara çıktı” dedi.

     

    Kopuz; “Potansiyelimizi daha etkin kullanabilmek ve sektörümüzün ülke ve dünya ticaretinden aldığı payı artırmak amacıyla, 2017 yılında Sektör Meclisimizi kurduk. Meclisimiz çok kısa sürede sektörün kalbi oldu, sorunları tespit etti, çözüm önerileri geliştirdi. Zücaciye sektörünün en üst seviyede temsil edildiği yapı oldu. Sektör Meclisimizde, sizlerle düzenli olarak istişarelerde bulunduk. Bizlere aktardığınız sorunları ve talepleri karar alıcılara ulaştırdık… TOBB Başkanımız Sayın Hisarcıklıoğlu da sizlerin bana ilettiği konuları her zaman can kulağıyla dinledi ve çözülmesi için büyük çaba sarf etti. Tabii ki sizler de birlik ve beraberlik örneği sergileyerek, işlerimizi çok kolaylaştırıyorsunuz. Birbirinize kenetlenmiş şekilde çalıştığınıza, sektörünüz için büyük çaba sarf ettiğinize yakinen şahidim. Birbirinize bağlılığınız, çalışma azminiz ve sorunlara yenilikçi çözümler bulma kabiliyetiniz, sektörü sürekli ileri götürüyor. Bu büyük başarı ve atılımın mimarları olan, değerli iş adamlarına, firmalarımıza ve girişimcilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. TOBB olarak dün olduğu gibi, bundan sonra da her zaman sizlerin yanında olacağımızdan şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.

     

    Ticaret Bakanlığından aldıkları yetkiyle yurt içi fuar takvimini yayınladıklarını ve fuar düzenleyicisi şirketleri yetkilendirdiklerini hatırlatan Başkan Kopuz; “Sektörün doğru bir biçimde işlemesi için gerekli olan adımları atıyoruz.  TOBB’dan önce fuar sektöründe düzensizlik hakimdi.  Herkes her yerde fuar yapabiliyordu.  Şimdi bu işlere belli standartlar getirildi.  Hem fuar şirketlerini, hem katılımcı firmaları, hem de  ziyaretçileri memnun eden yeni bir sisteme geçilmiş oldu. Geçtiğimiz aylarda da tüm fuar başvurularını online sisteme taşıyan Fuarcılık Bilgi Sistemini hayata geçirerek fuar sektörünün dijitalleşmesine öncü olduk.  Bundan böyle firmalarımız herhangi bir kağıt evrak olmadan, Oda veya Borsaya gitmeden başvurularını internet ortamında yapabilecekler. Ayrıca, en çok şikayet aldığımız ve firmalarımıza maliyet getiren noter onayını da kaldırarak firmalarımızın maliyet yükünü azalttık. Tüm çabamız, ülkemizi uluslararası arenada önde gelen fuarcılık üssü haline getirmek. Bu amaçla, daha büyük ve modern fuar alanlarının ülkemize ve şehirlerimize kazandırılması için ilgili Bakanlıklarla temas halindeyiz” dedi.

     

    ZÜCHEX Fuarının; 2022 yılında, 151 ülkeden 42.223 ziyaretçi ile 659 katılımcı firmayı bir araya getirdiğini ve yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir iş hacmi yarattığının altını çizen Kopuz, TOBB Züccaciye Sektör Meclis Başkanı Murat Kolbaşı ve ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz başta olmak üzere tüm sektör paydaşlarına teşekkürlerini iletti. Bu sene gerçekleştirilecek fuarın daha bol katılımcılı olması temennisinde bulundu.

     

    Kopuz; açılış konuşmalarının ardından TOBB Türkiye Zücaciye Meclisi Üyelerinin stantlarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.





İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?