İstanbul Ticaret Borsası

               

  • HABERLER
  • TÜRKİYE'NİN HIZLI BÜYÜYEN İLK 100 ŞİRKETİ BELLİ OLDU
Başvuru Yapan: Gerçek Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.

Başvuru Yapan: Tüzel Kişi

4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.


T.C. Kimlik No (*)

:     


Ad Soyad (*)

:     


E-Posta (*)

:     


Telefon (*)

:     


Faks (*)

:     


Geri Dönüş Tercihiniz

:    


Adres (*)

:     



İstenilen Bilgi / Belge (*)

:     


(*) Zorunlu alanların doldurulması gerekmektedir.



    TÜRKİYE'NİN HIZLI BÜYÜYEN İLK 100 ŞİRKETİ BELLİ OLDU
    (25.01.2017 . 15:52:02) (Okuma: 2492)

    İSTİB Yönetim Kurulu Üyesi Zülküf Kopuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, TEPAV işbirliğinde yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasına girdi.

     

    Gündoğdu Gıda Süt Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. adına ödülü Satış Müdürü Ersen Öztürk ve Süt Alım Müdürü Ahmet Bacak TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun elinden aldı.

     

    Satışlarını 3 yılda yüzde 4 bin 473 oranında artıran Antalya firması Ares Tersanecilik ilk sırayı aldı. İlk 100’e giren şirketler Türkiye’den 12 kat daha hızlı büyüdü. 

     

    TOBB’un düzenlediği "Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi" yarışmasında ödül alan firmalar için TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, üretim yapmanın zor ve zahmetli bir süreç olduğunu söyledi.

     

    Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli konuşmasında, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle kredilerin yapılandırılmasına ilişkin uygulamanın önümüzdeki hafta başlayacağını belirterek, "Bankanın 'hayır' diyebileceği bütün alanları kapatıyoruz. Kesinlikle hiçbir firmamızın söylediğimiz (finansal) sıkıntılar nedeniyle piyasadan çekilmesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

     

    Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin 2012-2015 dönemindeki ortalama büyümesinin yüzde 438 olduğunu belirtti ve "Bu müthiş bir rakam. Türkiye'deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterdiler." dedi.

     

    Töreni 2016 yılı bitmeden yapmayı düşündüklerini belirten Hisarcıklıoğlu, yurt içinde arka arkaya yaşanan olaylar nedeniyle töreni birçok kez ertelemek zorunda kaldıkları ifade etti.

     

    Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 firmasına ilişkin listeyi oluştururken başvuru yapan şirketlerin 2012-2015 dönemindeki ciro artış hızlarını dikkate aldıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, "Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin bu dönemdeki ortalama büyümesi yüzde 438. Bu müthiş bir rakam. Türkiye'deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterdiler." diye konuştu.

     

    Listede 3 büyük şehir dışında 22 şehirden şirketler yer aldığına dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, "Anadolu'nun yükselişi açık bir şekilde görülüyor. İnanıyorum ki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 23 ili kapsayan destek ve teşviklerden sonra, gelecek yıl yapacağımız Türkiye 100 sıralamasına bu illerden çok daha fazla şirket girecek." değerlendirmesinde bulundu.

     

    Hızlı büyüyen 100 kitapçığı için lütfen tıklayınız.

     





Etkinlik Takvimi

Galeri

İstek, öneri, memnuniyet ve şikayetlerinizi belirtiniz.
Sektörel Sorun ve Çözüm Önerileri



Dijital Tarım Pazarı'na (DİTAP) nasıl üye olunur?